Pianoconcerten in de Japanse Tuin

Van 26 t/m 28 mei 2017 vond de tweede editie van de Clingendael Concerten plaats. Concertpianist Marnix van de Poll gaf in 3 dagen 12 concerten in de prachtige Japanse Tuin in Landgoed Clingendael Den Haag. In totaal kwamen zo’n 2.000 mensen naar de concerten.

Rust en balans

De concerten waren geënt op het thema “rust en balans in je leven”, een actueel onderwerp. Ontspannen en rust vinden is in Japan onlosmakelijk verbonden met de natuur. En ook muziek kan bijdragen bij het hervinden van balans. Door het natuurelement van de Japanse Tuin te verbinden met (Japanse) muziek wordt een moment gecreëerd dat verbondenheid en inspiratie oplevert voor de bezoekers. Verbonden met zichzelf, verbonden met elkaar.

Programma

1. Takashi Yoshimatsu, Pleiades Dance nr. 4 opus 50.
2. Improvisaties van de pianist.
3. JacobTV, uit Pianoboek II.

Dit programma van Nederlands en Japans werk duurde ongeveer 30 minuten.

Media

Partners

  • Hotel Okura Amsterdam, communicatiepartner.
  • Japanmuseum SieboldHuis, communicatiepartner.
  • Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland.
  • Gravin van Bylandt Stichting.
  • Gemeente Wassenaar.
  • That’s Marketing.
  • Evert Snel piano’s & vleugels.
  • PR Mansion.

Reacties

Zodra de muziek begint, zingen de vogels luider. – De wind en de muziek, de klanken waaien naar je toe. – Muziek past geweldig bij de tuin. – Herboren. – Yoshimatsu laat me wegdromen. – Mooie balans in het programma, niet steeds één kleur. – De pianist speelt heel rustgevend, zet de noten heel precies aan. Elke noot laat hij klinken. – Fantastisch. Ik werd er stil van. Heel inspirerend. – Ik ging echt naar een stilleven toe. – Geweldige muziek. – Een pareltje op mijn dag. – Ik was verrast dat het zo stil was. Normaal is het erg druk en praten de mensen heel veel. – De sereniteit van de tuin wordt door de muziek versterkt. – De muziek is minimal, rustig, weinig tonen met veel variatie, perfecte match met de Japanse stijl. – Meditatieve muziek is het. – Ik kom nog vaker terug dit weekend! – Wat fijn, in de stilte daar ontmoet je elkaar.

Poster

Clingendael Concerten digiflyer