Stedelijk Museum Alkmaar

Za 17 – zo 18 september

Overdag doorlopend

Toegang gratis met museumkaartje

I’m Listening

Met I’m Listening draait pianist Marnix van de Poll de rollen om. Marnix is toehoorder van bezoekers, die zijn gasten zijn. Hij luistert aandachtig naar elke gast en beantwoordt ieder gesprek rechtstreeks met een muzikale improvisatie.

Luisteren wordt letterlijk tot kunst verheven

In het door beeldend kunstenaar Dré Wapenaar ontworpen Luisterpaviljoen nodigt pianist Marnix van de Poll zijn gasten uit voor een unieke en intieme muzikale dialoog. Een persoonlijk gesprek tussen artiest en bezoeker in een tijd waarin nabijheid juist zo belangrijk is. I’m Listening is een performance in museale context, die luisteren tot kunst verheft.

Je werkelijk gehoord voelen

Vertrekkend vanuit kwetsbaarheid en werkelijk luisteren zonder oordeel zal Marnix in het Luisterpaviljoen doorlopend een-op-een gesprekken voeren met museumbezoekers. Overige aanwezigen kunnen meeluisteren met koptelefoons. Direct na elk gesprek antwoordt Marnix met een vrije improvisatie.

Locaties en data

I’M LISTENING reist 10 weekenden langs 10 musea in 2022.

Overige data en musea zullen spoedig worden toegevoegd.

Een gesprek met Marnix reserveren

Graag een gesprek voeren met Marnix? Geef je op voor de eerstvolgende editie in het Stedelijk Museum Alkmaar via de website van het museum.

Bezoekers en (mee-)luisteraars hoeven niet te reserveren, die zijn altijd welkom!

Schrijf je ook alvast in op onze nieuwsbrief. Zo weet je zeker dat je op de hoogte blijft van al onze activiteiten.

Mede mogelijk gemaakt door

Wat anderen zeggen

“We waren verrast door onze bezoekers en het gemak waarmee zij zich openstelden, de prachtige intieme gesprekken met Marnix en de unieke muzikale improvisaties die daaruit voortvloeiden. I’m listening voegt een extra dimensie toe aan het museumbezoek die door veel bezoekers positief werd ontvangen!” Sandra Boks, Educator Kröller-Müller Museum.

De improvisatie was een heel speciaal geschenk na de openheid en kwetsbaarheid van het gesprek – Geweldig bedankt voor de waanzinnige improvisatie en de ervaring samen in het paviljoen – Het is heel warm en aangenaam in het paviljoen – Ik voel me veel lichter nu – Door te luisteren naar het gesprek van een ander verandert mijn beleving van tijd – Werkelijk een prachtig cadeau – Het paviljoen voelt als een veilige baarmoeder – Doordat je luistert zonder oordeel, vertel ik meer.

Kroller-Muller 30-31 juli 2022

Foto’s: Merel Waagmeester

Premiere Hermitage 11-12 juni 2022

Foto’s: Ruben Visser

Affiche

Ontwerp: Loudmouth