Live vanuit Simeon ten Holt’s huis

April en mei 2020 zat pianist Marnix van de Poll tijdens het hoogtepunt van de corona-crisis in het huisje van Simeon ten Holt. Daarvandaan gaf hij zo’n 30 live internetconcerten via Zoom, Skype en Youtube.

Tijdens corona kon hij zo met zijn muziek toch bijdragen aan inspiratie, troost, verbinding, creativiteit en al die dingen die wij zo hard nodig hebben. Mens-zijn betekent in contact staan met andere mensen en dat is precies zo lastig met social distancing.

Prive-concerten

Aan de ene kant waren het prive-concerten die mensen aanvroegen voor henzelf of voor vrienden en familie. Om iets te vieren, of om iets te gedenken. Bijzondere momenten. Soms heel intiem voor 2 mensen. Andere keren voor groepen verspreid over meerdere landen, die ondanks de onmogelijkheid van reizen ineens heel dichtbij elkaar waren

Een goed begin van je werkdag

Daarnaast Marnix gaf ochtendconcerten om je werkdag goed te beginnen. Gedurende een aantal weken speelde Marnix elke werkdag live van 08:45 – 09:00.

De concerten waren bedoeld als een dagelijks ritueel. Elke dag speelde Marnix hetzelfde programma: Bach, een vrije improvisatie en Simeon ten Holt. Natuurlijk onstond de improvisatie steeds in het moment, geïnspireerd op wat de dag bracht.

Reacties

Enkele reacties na afloop: “Het origineelste kado dat ik ooit heb gehad!” – “Mijn moeder was helemaal ontroerd” – “Wat heb je ons hiermee een plezier gedaan!” – “online kun je zeker emoties teweeg brengen, je raakte een gevoelige snaar” – “Ik luister elke dag naar je, heerlijk om zo te beginnen.”