Concerten in het huisje van Simeon ten Holt

Pianist Marnix van de Poll gaf tijdens de Kunst 10-daagse 2018 van Bergen NH van 20 t/m 28 oktober acht dagen elke dag drie keer een programma van 40 minuten rond Simeon ten Holt in de intieme setting van het huis in Bergen waar Ten Holt de laatste jaren tot aan zijn dood in 2012 gewoond en gewerkt heeft. Marnix speelde op zijn geweldige Steinway-vleugel.

Foto’s: Ruben Visser

Programma

1. Takashi Yoshimatsu, uit Pleiades Dance IV.
2. Komitas, Zes dansen.
3. Improvisatie van de pianist.
4. Simeon ten Holt, Natalon in E deel 1.

(Het werk Natalon is tot stand gekomen in het huisje.)

Partners

De PR werd verzorgd door PR Mansion samen met Ed Bausch en Anna de Vries. Deze laatste twee verzorgden de productieleiding.

Reacties

Wat een mooie uitvoering van Natalon. – Je improvisatie heeft mij diep geraakt. – Ik voelde Simeon weer achter de vleugel zitten, met de kracht van eikenbomen en de gevoeligheid van vogeltjes. – Wat een ontzettend leuk initiatief. – Ik vond het ontroerend, het emotioneerde me. – Heerlijk om zo midden in de muziek te zitten. – Ik voelde een diepe diepe ontspanning. – Je spel heeft indruk gemaakt. – Tranen in mijn ogen, vooral bij Komitas. – Bij Natalon voelde ik kippenvel, wat een grootsheid! – Uw improvisatie was magisch. – Mooi gevarieerd programma. – Genoten, het gonst nog na in mijn hoofd. – Ik ga met een glimlach de dag in.

Huisje Simeon ten Holt

Foto: Dre Wapenaar

Poster