Concerten in het huisje van Simeon ten Holt

Pianist Marnix van de Poll gaf tijdens de Kunst 10-daagse 2019 van Bergen NH van 19 t/m 27 oktober acht dagen elke dag drie keer een programma van 40 minuten rond Simeon ten Holt in de intieme setting van het huis in Bergen waar Ten Holt de laatste jaren tot aan zijn dood in 2012 gewoond en gewerkt heeft. Marnix speelde op zijn geweldige Steinway-vleugel.

Dit project kwam tot stand in samenwerking met Stichting Kunstgetij.

Foto door Jaap Vrenegoor:

Albumrelease: In Simeon’s house

Dit jaar had de concertserie een extra feestelijk tintje: de release van het eerste album van Marnix. ‘In Simeon’s house’ is de titel van het album dat een selectie van improvisaties bevat die tijdens de Kunst10daagse-concerten van 2018 zijn uitgevoerd. Daarnaast staan er op het album twee tracks die opgenomen zijn tijdens concerten in de Japanse Tuin in Wassenaar.

Programma

1. Philip Glass, Opening Glassworks
2. Carlos Micháns, Minimal Prelude 3
3. Frederic Mompou, El Lago
4. Improvisatie van de pianist
5. Simeon ten Holt, Natalon in E deel 5
6. Simeon ten Holt, Aforisme nr. 2 (Oermelodie)

(Het werk Natalon is tot stand gekomen in het huisje)

Partners

  • Stichting Simeon ten Holt
  • Prins Bernhard Cultuurfonds
  • Gemeente Bergen
  • A. Roland Holst Fonds

De PR werd verzorgd door PR Mansion samen met Ed Bausch en Anna de Vries van Stichting Kunstgetij.

Reacties

Een reis, de 40 minuten zijn voorbij voor je het weet – Prachtig – Jouw versie van Oermelodie wil ik als opname! Zo ontzettend mooi. – Mooi programma – Mooie improvisatie, de stilte, de vogels buiten, er is echt een connectie met buiten – Om bij weg te dromen – Heb ervan genoten – Echt heel blij dat ik erbij was – Het leek Keith Jarret wel, je improvisatie – Bedankt dat je ons zo verwend hebt – Wat heb jij een mooie aanslag – Zeer indrukwekkend – Wat een energie geeft de muziek – Je doet het zo integer allemaal – Fantastische uitvoering van Natalon – We gaan je volgen – Het was alsof ik iets kon loslaten en iets nieuws kon ontvangen.

Affiche