ANNULERING

Opgelet: vanwege corona zijn deze concerten geannuleerd. Dat vinden wij erg spijtig. Houd onze website in de gaten voor nieuwe projecten.

Pianoconcerten in het Duinbos

Van 19 t/m 22 augustus 2020 geeft concertpianist Marnix van de Poll dagelijks om 21:30 openluchtconcerten met lichtshow in het Duinbos van Landgoed Clingendael Den Haag. Een son-et-lumière in de late avond. Het aaneengesloten programma duurt 60 minuten met een combinatie van klassieke minimal music, impressionisme en Russische romantiek: Simeon ten Holt, Philip Glass, Carlos Micháns, Rachmaninov en Mompou, aangevuld met improvisaties van de pianist. Het lichtontwerp maakt van de omliggende natuur een betovering en beweegt mee met de muziek.

Toegang: vrijwillige bijdrage.

Rust en balans

De concerten zijn geënt op het thema “rust en balans in je leven”, een actueel onderwerp in de huidige gejaagde maatschappij. Ontspannen en rust vinden is onlosmakelijk verbonden met de natuur. En ook muziek kan bijdragen bij het hervinden van balans.

Partners

  • Gemeente Den Haag.
  • Gemeente Wassenaar.
  • Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland.
  • Stichting Fonds voor de Geld- en Effectenhandel.
  • Stichting Simeon ten Holt.
  • Van Ommeren – de Voogt Stichting.
  • That’s Marketing.
  • Evert Snel piano’s & vleugels.

Wij zoeken nog partners die zich kunnen vinden in het thema van het project. Zie de brochure Clingendael Concerts 2020 Are You Joining In?

Afgelopen jaren in de Japanse Tuin

Van 2016 t/m 2018 vonden de concerten plaats in de Japanse Tuin. In totaal organiseerden wij in die tuin 33 concerten voor bij elkaar 5.000 bezoekers. Velen waren geraakt en geroerd, zie de reacties hieronder.

Jeft Varwijk maakte deze prachtige film van de editie 2017.

Meer informatie over de voorgaande edities kun je hier lezen:
Clingendael Concerten 2016
Clingendael Concerten 2017
Clingendael Concerten 2018

Reacties afgelopen jaren

Heb het niet droog gehouden. – Mooie interpretatie van Natalon, vriendelijk en melodieus. Kan soms ook rauwer zijn, die van jou is dat niet. – It made my day. – Supermooi, ik heb ervan genoten. – Ik vond de improvisatie het mooist. – Moeder over haar kleine dochter: ze ging huilen toen je klaar was. – Wat ontzettend gaaf! – De vogels doen ook zo mooi mee. – Wat een goede combinatie van gekozen muziek en de prachtige tuin. – Komitas werkt goed in de tuin, mooi gelaagd gespeeld. – Tuinman: de mensen in de tuin zijn rustiger als jij speelt. – Programma is mooi in balans.- Mooi concert, publiek geniet zichtbaar. – De pianist speelt heel rustgevend, zet de noten heel precies aan. Elke noot laat hij klinken. – Fantastisch. Ik werd er stil van. Heel inspirerend. – Ik ging echt naar een stilleven toe.  – Geweldige muziek. – Een pareltje op mijn dag. – Ik was verrast dat het zo stil was. Normaal is het erg druk en praten de mensen heel veel. – De  sereniteit van de tuin wordt door de muziek versterkt.  – De muziek is minimal, rustig, weinig tonen met veel variatie, perfecte match met de Japanse stijl. – Meditatieve muziek is het.  – Ik kom nog vaker terug dit weekend! – Wat fijn, in de stilte daar ontmoet je elkaar.